dilluns, 2 de maig del 2016

Llibreta d'artista: Paisatge

DIN-A5
Retolador i bolígraf
Com ja he mencionat anteriorment, en aquest últim trimestre estem treballant  la representació d'espais. Per tal de practicar diferents aspectes d'aquesta temàtica, se'ns a demanat  fer diversos dibuixos de paisatges, tan intern com extern. Això implica que podien ser creacions basades en una zona real o escenes de la nostra ment. Partint d'aquest punt, he realitzat quatre interpretacions. D'aquestes, una és un paisatge interior, mentre la resta són exteriors.


Com podeu observar, majoritàriament he plasmat espais naturals, ja que és en el àmbit que més volia experimentar i el que més m'he atrau. Les tres imatges que apareixen segueixen una mateixa temàtica, però amb una utilització diferent de la tècnica.

DIN-A5
Retolador i bolígraf



En la primera imatge, veiem la representació d'un mar, amb una penya-segat amb petites flors violades, de fons veiem la gran immensitat en un color blau verdes en diferents tonalitats, entrellaçat amb un vermell daurat intens que reflecteix el sol que trobem en últim pla. Aquesta obra, està realitzada amb  llapis de colors i principalment amb bolígraf.

La imatge següent ens presenta un una serralada en diferents termes, en la qual es pot observar diverses  vegetacions. En primer terme tenim una successió de plantes i flors en tons càlid, que és contraposa amb els espais posteriors, en els que tenim un bosc de pins en diferents verds ennegrits juxtaposadament a un cim nevat amb degradats de blau a blanc. En aquesta representació s'utilitza com material característic els llapis de colors, i en alguns detalls en bolígraf.

L'última escena és la imatge d'un paisatge tradicional japonès . Esta format per un estanc, aquest continua amb un bosc al fons, amb un pont i un petit temple. El més destacat d'aquest dibuix són els colors vermell i verd , que donen molt de caràcter i impacte al dibuix. La tècnica que he utilitzat en aquesta obra són els retoladors i bolígraf.

DIN-A5
Retolador i bolígraf
Com a paisatge interior, m'he inspirat en una de les escenes del llibre de "Relatos de un nàgrago" de l'escritor Gabriel García Márquez. En aquesta obra és narra la supervivència d'un nàufrag durant deu dies al mar. En una d'aquest  episodi i en un dels molts moments en el que pensa que morirà, aquest reprèn les forces en veure el reflex de la lluna en l'aigua. En aquest dibuix, no ha sigut tant important la tècnica, sinó el missatge i el moment que representa. Per tant, aquesta és una interpretació  de la descripció de Márquez en el seu llibre. Com a material he utilitzat aquarel·la.


DIN-A5
Retolador i bolígraf


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada